Kindertekeningen, kleuren en vormen.

           

Cirkelvormige tekeningen

Tussen 2 en 3 jaar gaan kinderen cirkels proberen te tekenen. Ze ontdekken dat ze een eigen identiteit hebben. Dit begint met spiraal vormige tekeningen, die symbool staat voor het losmaken van, en voltooit zich in de vorm van een cirkel. De cirkel staat symbool voor de eigen identiteit. 

                                                                                                              

Krassen

 

Als dank twee mooie schilderijtjes ontvangen! Een samengesteld gezin met autistische jongen en een jongen met down syndroom. De jongens zijn allebei 14 jaar als de ouders besluiten om samen verder te gaan en willen gaan samen wonen. De ouders hebben de tijd genomen om de jongens aan de situatie en elkaar te laten wennen. Ze wilde via de tekeningen analyse weten of de jongens ook zover waren om als samengesteld gezin verder te gaan. Hoe kan ik dit uit deze tekeningen halen vraag je je misschien af. Dit is mogelijk via kleur gebruik, de stand van de tekening en sfeer impressie. Maar ook door de ,verborgen afbeeldingen, die onbewust op papier komen. 8 mei 2014.

 


Schmink                                                                                                                       

Schmink en verf op het gezicht geven de fase aan waarin er versterking van de lichamelijke
persoonlijkheid ontstaat. Een ontdekking van het fysieke van zichzelf, de bewustwording van het lichaam. Dit gaat vaak samen met het zindelijk worden. Een baby is zich er nog niet van bewust dat hij los is van, zijn of haar moeder, en de mensen om zich heen. Een baby ervaart nog alles als één.