Uit de praktijk

Peutermassage

De massage zorgt er voor dat je kindje weer in contact komt met zijn lijfje en de prikkels van alle dag beter kan loslaten. 
Tijdens een privé cursus kunnen we kijken wat het beste aansluit bij jou kindje zodat hij of zij de nodige aandacht en ontspanning krijgt die ook peuters heel goed kunnen gebruiken. Het is ook mogelijk om een eczeem gevoelige huid te masseren! 
Bij jonge peuters is de shantala babymassage soms nog mogelijk.  
.  
 
Het effect van massage bij couveuse baby's
 
De onderzoekster Tiffany Field stelde opmerkelijke resultaten vast in haar onderzoek naar de effecten van babymassage bij couveuse baby's. In dit onderzoek werd een groep couveuse baby's die 9 weken te vroeg geboren waren, met een geboortegewicht van 2 pond, tien dagen lang drie keer per dag een kwartiertje gemasseerd. 
 
Het effect was spectaculair: de baby's namen 47% meer toe in gewicht en lengte dan de controle groep van niet gemasseerde baby's. De gemasseerde baby's konden gemiddeld 6 dagen eerder uit het ziekenhuis ontslagen worden! Uit nader onderzoek bleek dat de kinderen, na ongeveer een jaar, nog steeds hoger scoorden op ontwikkelingstests. 

 
Voorkeurshouding 

Wist je dat 1 op de 6 baby’s na de geboorte een voorkeurshouding heeft?  

En dat ongeveer 8 van de 10 kinderen een voorkeurshouding ontwikkelt? Ik heb het al een aantal keer gesignaleerd in de praktijk. Ik geef dan uitleg over de motorische ontwikkeling van het kindje maar nog belangrijker, wat kun je er aan doen?    

Tijdens de zwangerschap heeft 85% van de baby’s al een favoriete kant om het hoofdje op te draaien. Kindjes die in stuitligging hebben gezeten hebben meer kans op het ontwikkelen van een voorkeurshouding, en ook het geadviseerde rug slapen levert hier een bijdragen aan. Maar een voorkeurshouding kan ook puur fysiek zijn! Het komt dan niet door de ontwikkeling van de spieren maar door de scheefstand van een wervel of een fontanel die niet volledig is hersteld na de geboorte. Dat kan er voor zorgen dat een baby meer dan gemiddeld huilt.

Met name in de eerste maanden van de baby is de kans op ontwikkeling van een voorkeurshouding het grootst. In deze maanden maak je dan ook de meeste kans om dit te herstellen en het ongemak zo kort mogelijk te houden!   

Heb je een onrustig kindje of weet je niet goed wat er aan de hand is? Wacht dan niet te lang, blijf er niet mee rond lopen! Al vaker heb ik ouders geholpen de ontwikkeling van een voorkeurshouding tegen te gaan. Maar ook de oorzaak in de beenderen kan via de babymassage ontdekt worden.     

 
Privé cursus babymassage                                           

Vandaag weer privé les gegeven, en deze foto mag ik met jullie delen! Leuk ventje, lieve mama, heerlijk om te zien als alles goed gaat! Of je nou een onrustig kindje hebt of niet, ik kom graag bij mensen thuis voor een privé cursus babymassage. En vergeet niet het geven van een massage is ook heel ontspannend. 
Dank je wel voor de foto! (22 oktober 2015) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 Polariteitsmassage

Deze vorm van massage is aan het begin van de vorige eeuw ontwikkeld door dokter Randolph Stone, een natuurgeneeskundige uit Oostenrijk. Hij ontdekte dat ons lichaam, net als de aarde, beschikt over polen die positief en negatief geladen zijn. 
 
Door middel van handoplegging kun je deze polen met elkaar verbinden. Hierbij zorg je er voor dat je met je handen ongelijke polen met elkaar verbindt. Het verbinden van de positieve en negatieve polen in het lichaam zorgt voor: 
 
- het bevorderen van de energiestroom tussen de polen
- het opheffen van eventuele blokkades
- het herstellen van de relatie tussen lichaam, geest en emoties.
 
Polariteitsmassage is zeer geschikt voor couveuse kindjes, kinderen met eczeem en ernstig zieke kinderen. Je kunt de kleertjes aan houden tijdens de behandeling. 
Het is mogelijk om deze methode aan te leren tijdens een privé cursus of workshop.